Avgifter

Det är gratis att låna men om du lämnar tillbaka försent kan det bli avgifter. Att skriva ut dokument eller kopiera kostar.
Mer om Avgifter

Låneregler

Med ditt bibliotekskort får du tillgång till alla bibliotekets tjänster men du måste också följa lånereglerna.
Mer om Låneregler

Bibliotekskort

För att låna böcker, tidskrifter eller boka dator behöver du ett bibliotekskort. Det är gratis att skaffa ett bibliotekskort. Du kan ansöka om bibliotekskort på plats i biblioteket eller på bibliotekens webbplats.
Mer om Bibliotekskort

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig. Tjänsten är till för dig som på grund av olika anledningar inte kan komma till biblioteket. Det kan till exempel vara på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning.
Mer om Boken kommer

Databaser

Vill du läsa senaste numret av en tidning, hitta en artikel eller söka fakta om ett visst ämne? Då kan du använda bibliotekets databaser! Du når alla databaserna från bibliotekets datorer. Många av databaserna kan du även använda hemifrån om du loggar in med bibliotekskortsnummer och pinkod.
Mer om Databaser

Datorer och internet

På våra bibliotek finns datorer som du både kan boka och använda utan bokning. På alla bibliotek har du tillgång till fritt trådlöst nätverk, wifi.
Mer om Datorer och internet

Meröppet

Flera av våra närbibliotek är meröppna. Det innebär att du kan besöka biblioteket även när det inte finns personal på plats.
Mer om Meröppet

Lämna inköpsförslag

Om du saknar någon titel kan du lämna ett inköpsförslag. För att kunna lämna ett inköpsförslag måste du ha ett lånekort hos Biblioteken i Örnsköldsvik.
Lämna inköpsförslag

Läsa på olika sätt

Har du eller någon du känner svårt att läsa tryckt text? Det finns många olika sätt att läsa på.
Mer om Läsa på olika sätt

Ansökan om fjärrlån

Om det du söker inte finns på Biblioteken i Örnsköldsvik kan vi eventuellt fjärrlåna materialet. Det betyder att vi lånar in det från andra bibliotek i Sverige.
Mer om Ansökan om fjärrlån

Ny i Sverige

Biblioteket är gratis och öppet för alla. Här kan du sitta och läsa, studera, använda dator och fritt wifi.
Mer om Ny i Sverige

Studerande

Om du har frågor som gäller dina studier kan du vända dig till Arkenbibliotekets övre plan.
Mer om Studerande

Släktforskning

På Arkenbibliotekets släktforskaravdelning finns fyra datorer med databaser och online-resurser för släktforskning. Det finns även böcker om släktforskning att låna och ett antal släktforskartidskrifter.
Mer om Släktforskning

Samlingar

Samlingar

Skola och förskola

Biblioteken erbjuder skola och förskola vissa speciella tjänster. Det kan vara biblioteksbesök, läsfrämjande projekt och utställningar.
Mer om Skola och förskola

Språk