Logga in

Du är här:

Kontakt:

Arkenbibliotekets barnavdelning
tfn: 0660-880 20
Skicka epost

Annika Strandberg
(ansvarig)
tfn: 0660-880 14
Skicka epost

Nytt på biblioteket:

321400
321402
321429

AXIELL Script för alla sidor

Sök bland bibliotekens böcker för barn:

Bibliotekariernas bästa boktips:

"Experimentet" av Harald Nortun

"Experimentet" av Harald NortunDet är sommarlov. Amund och hans tvillingsyster Amanda sitter på tåget på väg hem till sin farmor och farfar när Amund får en idé. Tänk om han och Amanda skulle låtsas vara varandra och se om de kan lura farmor och farfar? Som ett roligt experiment, för att se om de lyckas.

Det gör de och farmor och farfar anar ingenting. Just när syskonen ska berätta sanningen för dem knackar det på dörren.

Det är två syskon, Stefan och Silje, som är och hälsar på i grannhuset. De har hört att Amund och Amanda ska komma och har sett fram emot att ha några andra unga människor att hänga med. Eftersom Amund och Amanda fortfarande har på sig varandras kläder måste de fortsätta låtsas och allt blir lite komplicerat.

Dagarna går och till slut går det inte att byta tillbaka. Hur kommer Stefan och Silje reagera om de berättar att de har skojat eller lurats i flera dagar?

/Siv, Husums bibliotek

Publiceringsdatum: 2017-04-11

"Hundar dansar inte balett" av Anna Kemp

"Hundar dansar inte balett" av Anna KempHär får vi möta Bullen, en liten hund med stora drömmar. Bullen är inte riktigt som andra hundar. Han är inte intresserad av att kissa på lyktstolpar eller springa efter pinnar, han älskar helt andra saker, såsom månsken, musik och balett. Men hundar dansar ju inte balett - eller gör de det?

Bullen ger inte upp sin dröm, trots allt motstånd han möter. Och när chansen kommer att få stå på scen, tar han den!

En underbar bilderbok om att man ska få vara den man är!

/Lina, Arkenbiblioteket

Publiceringsdatum: 2017-01-17

"Jan Svensson" av Johanna Lindbäck

"Jan Svensson" av Johanna LindbäckNär Jan ska börja femman flyttar hans familj från Stockholm till Luleå. De ska bo där ett år, för att testa. Det känns jobbigt att tvingas börja om i en ny stad, med nya grannar och i en ny skola. Med en annorlunda familj är det inte alldeles lätt att passa in i en ny klass, hitta kompisar och få en plats i fotbollslaget.

Men kanske kan man också få en chans att bli en annan än den man varit förut? En varm berättelse med både humor och allvar, att känna igen sig i.

/Maria, Arkenbiblioteket

Publiceringsdatum: 2016-04-07

"Den svarta kaninen" av Philippa Leathers

"Den svarta kaninen" av Philippa LeathersAtt upptäcka sin skugga kan vara förtrollande för ett litet barn, och i denna finurligt uppbyggda berättelse om rädsla och trygghet spelar skuggan en oväntad roll.

Den lilla vita kaninen kryper ur sitt bo en solig morgon och upptäcker att en stor svart kanin följer honom överallt. Bara i stora mörka skogen försvinner den. Men till sist visar det sig att den lilla kaninen får nytta av sin följeslagare i alla fall…

/Gunilla, Arkenbiblioteket

Publiceringsdatum: 2016-03-23

"Kurrans skatt" av Lisa Moroni

"Kurrans skatt" av Lisa MoroniKurran och Pigan är allra bästa vänner. De gillar att spela kort och fika tillsammans. Kurran är äventyrlig och Pigan mer lugn och sansad. Men just den här dagen bestämmer de sig för att bege sig ut på äventyr i skogen där de bor.

Kurran känner snart en härlig doft som ganska snart visar sig vara något alldeles extra. En skatt som är gul och grann! Men. Vad var det? En droppe. Och en droppe till. Snart vräker regnet ner över skogen, Kurran, Pigan och skatten. Skatten är alldeles för tung för att bära hela vägen hem till stubben så de bestämmer sig för att gräva ner den i jorden och hämta den när regnet slutat falla.

Det regnar i flera dagar och Kurran blir mer och mer orolig för skatten. Måtte de bara hitta den när det har slutat regna. Så plötsligt en dag skiner solen igen och de beger sig ut till skogen för att leta upp skatten. De gräver och gräver och under grävandets gång stöter de på många spännande djur som hjälper till.

Men var är skatten? Precis när de bestämmer sig för att ge upp och glömma allt vad skatten heter så knakar det till ovanför dem… KLONK! Skatten har landat rakt i Kurrans huvud. Men hur kunde den falla ner från himlen?

Kurrans skatt är en finurlig och spännande bilderbok om växande vänskap och naturens föränderlighet. Den handlar om att vara en hängiven vän och hängiven till spännande projekt. Ibland är det bra att aldrig ge upp. För rätt som det är inträffar det magiska när vi minst anar det! Och då visar det sig att allt kämpade kan vara värt mödan flera gånger om.

/Mia, Bredbyns bibliotek

Publiceringsdatum: 2016-03-21
Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 3 4 5 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan  

Vill du skriva boktips?

Ge oss dina bästa boktips!

Här kan du skriva dina bästa boktips, och om du skriver ditt förnamn och hur gammal du är kan vi lägga upp det på sidan.

Text to Identify Förnya CAPTCHA

Era bästa boktips:

Boktips från Elvy, 9 år

"Vargbröder" av Michelle PaverBetyg på boken: 5

Boktips: Vargbröder är värdens bästa serie. När man väl börjat läsa kan man inte sluta

Vi gillar också:

150463
124195
148683
171929