Logga in

Du är här:

@bibovik

@bibovik på facebook   @bibovik på instagram   @bibovik på twitter

AXIELL Script för alla sidor

Daisyböcker

Du som är synskadad, dyslektiker eller av någon annan anledning inte kan läsa tryckta böcker, kan låna det vi kallar för daisyböcker.

Daisyböcker är en särskild sorts ljudböcker som produceras av MTM, Myndigheten för tillgängliga medier. Det är samma innehåll som i tryckta böcker.

Om du inte kan komma till biblioteket skickar vi daisyböckerna hem till dig med posten. Daisyböcker är portobefriade, och lånetiden är sex veckor.

Daisyböckerna läses in med ett slags mp3-teknik. Till daisyskivorna finns en särskild sorts spelare. På Arkenbiblioteket finns daisyspelare som går att låna hem i sex veckor.

Du kan lyssna på daisyböckerna på datorn. De går även att läsa i många mobiltelefoner och mp3-spelare, samt på minneskort.

Du hittar dem i Legimus, MTMs katalog. Länk till Legimus.se.

Egen nedladdning

Myndigheten för tillgängliga medier, MTM, är en statlig myndighet. Myndigheten ska ge människor med läsnedsättning tillgång till de medier de behöver, och på det sätt som passar dem.

Du som har rätt att låna talböcker på biblioteket kan få egna inloggningsuppgifter till Legimus, MTMs bibliotekskatalog. Med ett eget login kan du när som helst ladda ner talböcker till din dator, surfplatta, mp3-spelare eller smartphone.

För mer information och för att registrera dig som låntagare kontakta personalen på talboksavdelningen. Kontaktuppgifter hittar du till höger här på sidan.

Här under ser du en informationsfilm från MTM om Legimus. En syntolkad version finns nedanför.

Syntolkad version:

Google translate

 

Kontakt:

Talboksavdelningen,
Arkenbiblioteket
0660-880 35
Skicka e-post