Sök

Logga in

Du är här:

@bibovik

@bibovik på facebook   @bibovik på instagram   @bibovik på twitter

Lämna inköpsförslag

AXIELL Script för alla sidor

Ljudböcker

För dig som vill läsa genom att lyssna har vi flera olika typer av ljudböcker:

CD-böcker består av en eller flera CD-skivor. De fungerar i alla CD-spelare och går i vissa fall att lägga över till en mobiltelefon eller mp3-spelare. Du kan söka CD-böcker genom att lägga till "cd" i din sökning, t.ex. mons kallentoft cd. Att det är en CD-bok ser du på texten "Typ av medium: Ljudbok, CD".

Mp3-böcker består av en CD-skiva med mp3-filer. De går att lägga över till en mobiltelefon eller mp3-spelare, och de fungerar i CD-spelare som stödjer mp3-format. Du kan söka mp3-böcker genom att lägga till "mp3" i din sökning. Exempel: mons kallentoft mp3. Att det är en mp3-bok ser du på texten "Typ av medium: Ljudbok, MP3". Mp3-böcker har kortare lånetid än CD-böcker, just för att de flesta lägger över dem på en mobil enhet.

E-ljudböcker spelas strömmande (streamat) via internet. De går inte att spara ner och lägga över till en mp3-spelare. Däremot kan du lyssna i din dator, surfplatta eller smartphone, men du måste hela tiden vara uppkopplad mot internet. Du kan söka e-ljudböcker genom att lägga till "e-ljudbok" i din sökning. Exempel: mons kallentoft e-ljudbok. Att det är en e-ljudbok ser du på texten "Typ av medium: E-ljudbok". Läs mer om e-ljudböcker.

Kontakta biblioteket

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.
Fältet måste fyllas i

Google translate

 

Här finns våra bibliotek:

Karta över var du hittar våra bibliotek.